Over Ki-Lin Coaching

Ki-Lin coaching zelf
Ki-Lin staat voor begeleiding van dier en mens. Enerzijds is er de spirituele kant met intuïtieve communicatie, healing, Alaska remedies en reiki. Anderzijds is er ook een ‘voeten op de grond’ deel met dierengedrag en TTouch. Wat de insteek ook is: er wordt gekeken naar wat het beste bij de gecoachte past!

Het verhaal achter Ki-Lin coaching
Al jaren is het mij duidelijk dat ik graag met dieren en mensen werk. Liefst met allebei tegelijk. Maar hoe moest ik dat vormgeven? Mijn bezigheden lagen zo ver uit elkaar, dat een combinatie niet mogelijk leek. In sommige opzichten zijn mijn activiteiten zelfs elkaars tegenpolen; een soort Yin en Yang. Alleen een wonder, iets magisch kon daar nog iets moois van maken.

gioconda_eenhoorn kopie

Die magie bleek Ki-Lin te zijn. Ki-Lin is de naam van een bekende eenhoorn; een fabeldier met magische krachten. Vaak wordt een eenhoorn afgebeeld als een wit paard met een hoorn op zijn neus, maar soms ook als een mengvorm van dieren.

Maar nog belangrijker wordt Ki-Lin ook wel gezien als een soort van Yin en Yang om aan te geven dat alles een tegenpool heeft. Een tweedeling die ook in mijn bezigheden te vinden is: aan de ene kant bied ik hulp met een spirituele insteek, aan de andere kant is er ook een ‘no-nonsense’ aanpak. Kortom Ki-Lin was de perfecte naam voor mijn coachingspraktijk!

Tot slot nog iets over de visie achter Ki-Lin.
Een bekend Chinees gezegde luidt:
Als je wilt dat iemand wat te eten heeft, dan geef je hem een vis.
Als je wilt dat iemand geen honger heeft, dan leer je hem te vissen.
Deze gedachte staat bij Ki-Lin coaching centraal: het uiteindelijke doel is niet alleen iets bereiken op korte termijn, maar vooral iets leren waar je op langere termijn meer mee kunt.