Intuïtief communiceren

Wat is intuïtief communiceren?
Bij intuïtief communiceren wordt er vanuit gegaan dat communiceren niets anders is dan het overbrengen van energie. Die energie kan zijn in de vorm van woorden, maar ook door beelden, emoties, geluiden of reuk. Om iemand te kunnen ‘verstaan’ moet je zijn energie kunnen opvangen. Het maakt daarbij niet uit of dit een mens, een dier een plant of zelfs een steen is.

Wat doet een dierentolk?

Dieren doen soms dingen die wij, mensen, niet begrijpen. Vaak is dat gedrag leuk of lief, maar het kan natuurlijk ook minder leuk zijn. Een veel gemaakte opmerking is dan: ‘Waarom doe je dat nou? Kon je het mij maar vertellen!’
Een dierentolk is iemand die deze vraag niet alleen aan een dier stelt, maar vervolgens ook nog heel goed luistert naar het antwoord. En die antwoorden zijn soms heel anders dan je misschien zou verwachten…

Bijvoorbeeld:
Bij ons op stal staat een paard dat nieuwkomers in zijn wei vrij hardhandig verwelkomde. Op zekere dag besloot ik hem te vragen waarom hij dat nu eigenlijk deed. Ik verwachtte dat hij zou zeggen dat hij duidelijk wilde maken dat hij de baas was. Tot mijn stomme verbazing antwoordde hij dat hij jaloers was op alle aandacht die nieuwkomers altijd kregen en bovendien bang was dat er dan te weinig gras overbleef in de wei. Wegjagen van de nieuweling en bijbehorende baas leverde een oplossing voor dat laatste.

Overigens wordt ongewenst gedrag vaak veroorzaakt door pijn en/ of een ziekte of doordat dit gedrag nu eenmaal bij deze diersoort hoort. Wat de oorzaak ook is: een dierentolk kan altijd een goede hulp zijn. In het geval van pijn of ziekte is het uiteraard ook nodig een dierenarts in te schakelen!
Als het gaat om gedrag dat nu eenmaal bij deze diersoort hoort, is het handig om je meer te verdiepen in het gedrag van het dier en er bovendien, al dan niet met hulp van de dierentolk, afspraken over te maken met je dier.

Bijvoorbeeld:
Na zijn eerlijke antwoord, heb ik het paard uit het vorige voorbeeld uitgelegd dat een nieuw paard er niets aan kan doen dat het meer aandacht krijgt dan hij en dat het dus geen zin had jaloers te zijn op de nieuweling. Bovendien heb ik met hem afgesproken dat ik voortaan elke keer dat ik er was even bij hem zou komen kletsen. In ruil daarvoor moest hij dan nieuwe paarden met rust laten.
Hij heeft sindsdien geen enkel paard meer de wei uit getrapt.

Ook bij het opsporen van vermiste dieren kan intuïtief communiceren een grote hulp zijn.

Het kan voorkomen dat een dier niet lekker in z’n vel zit. In zo’n geval maak ik oa. gebruik van TTouch. TTouch maakt het dier bewust van zijn lichaam en helpt het bij het aanleren van ander gedrag en een andere manier van bewegen. Het uiteindelijke doel is het dier zich in alle opzichten (lichamelijk en emotioneel) beter te laten voelen.

Bijvoorbeeld:
Een stalgenoot werkt graag aangespannen met haar paard. In de loop van de tijd was het echter steeds moeilijker om haar paard rustig voor de wagen te zetten en ook bij het wegrijden was het paard heel gespannen. Door TTouch te geven op de momenten dat de spanning voor het paard of de eigenaar groter werd, lukte het om het paard rustig op te tomen en in te spannen. Uiteindelijk was het paard zó ontspannen dat ze half slapend voor de wagen stond.

Behalve TTouch zijn ook healing, Alaska remedies en Reiki belangrijke hulpmiddelen voor mij in mijn werk als dierentolk. Hierover vind je meer onder het kopje ‘Healing/ Reiki’ en ‘Remedies’ (zie menu bovenaan de pagina).

Hoe werkt een consult?

Voor een consult heb ik het volgende nodig:- een recente foto van het dier waaraan je de vragen wilt stellen (het dier moet in zijn eentje en het liefst helemaal op de foto staan)
– Naam, soort, geslacht en leeftijd van het dier.
– Een lijstje met de vragen die je hebt (maximaal 10 vragen per consult).
In eerste instantie wil ik verder zo min mogelijk over het dier weten om ruis in de communicatie te voorkomen.
Als ik het bovenstaande allemaal van je heb, ga ik (een aantal keer) contact leggen met je dier. Na een week bespreek ik mijn bevindingen met jou en kijken we hoe we verder gaan.


Kosten

Een consult omvat:
– (een aantal keer) contact leggen met het dier
– verslaglegging van dit contact
– bespreking van het contact met degene die het consult aanvroeg
– een gemiddeld contact + uitwerking + nabespreking ervan duurt ca. 3 uur.
Kosten bedragen 60 euro per consult (en bij huisbezoek 0,21 euro per km)