Reiki/ Healing

Wat is een healing of een Reiki-behandeling?
Simpel gezegd komt het op het volgende neer: In en rond het lichaam lopen energie-banen. Deze banen kunnen geblokkeerd of verontreinigd zijn. Bij een healing of een Reiki-behandeling worden deze blokkades opgeheven en eventuele verontreinigingen weg gehaald.
Op deze manier kunnen fysieke, maar ook psychische klachten verlicht en zelfs opgelost worden.
Dit wil overigens niet zeggen dat hiermee een huisarts of specialist overbodig wordt! Sommige klachten (bv een beenbreuk) kunnen wel versneld genezen mbv een healing, maar voor het gipsen van het been is toch echt een deskundige nodig.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Bij een healing  zit degene die wordt behandeld (de healee) op een stoel en hoeft verder niets te doen behalve ontspannen. De healer werkt met de handen om de energie-banen van de healee weer op gang te brengen. Er is over het algemeen weinig tot geen fysiek contact behalve bij het gronden: hierbij legt de healer de handen op de schouders van de healee. (Gronden is belangrijk om ervoor te zorgen dat de healee als het ware ‘bij de les blijft’ en niet vlucht in een droomachtige toestand.)

Sinds enige tijd word ik ook benaderd door mensen die aanrakingen niet fijn vinden. In zo’n geval geef ik meestal een healing op afstand. Hierbij spreek ik altijd een bepaald moment af met de cliënt om ervoor te zorgen dat de cliënt de healing in alle rust kan ontvangen en te voorkomen dat de healing de cliënt stoort bij haar/ zijn bezigheden. Naderhand wisselen we ervaringen over dit bijzondere moment uit.

Bij dieren wordt er meestal aan de hand van een foto gewerkt, aangezien het voor de meeste dieren lastig is om lang op een stoel te blijven zitten. 😉

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van waar de healing plaatsvindt. Bij huisbezoek reken ik reiskosten (0,21 euro per km).
De healing zelf kost 60 euro per behandeling (gemiddelde duur is een uur inclusief nabespreking).