De Tellington TTouch Methode®

Wat is de Tellington TTouch Methode®?

TTouch is de naam voor een manier van werken die door Linda Tellington-Jones is ontwikkeld. Vaak wordt TTouch gezien als een vorm van massage, maar dat klopt niet. Weliswaar lijken sommige bewegingen op massage, maar TTouch gaat veel dieper dan dat. Het helpt het dier zijn lichaamsbewustzijn te verbeteren en stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.
Simpel gezegd helpt TTouch om het dier zich beter te voelen in zijn eigen lijf. Heel veel ongemakken en gedragsproblemen kunnen op die manier worden opgelost. En het mooie is, dat je voor de basis niets anders nodig hebt dan je handen en aandacht. Oorspronkelijk ontwikkelde Linda TTouch voor paarden, maar inmiddels heeft ze haar werk uitgebreid tot een methode die voor alle levende wezens (dus ook mensen!) kan helpen.

Wat doet een TTouch Practitioner?

Sinds september 2016 mag ik mij TTouch Practitioner 1 voor paarden noemen en sinds mei 2019 ook voor gezelschapsdieren. Dit houdt in dat ik paarden/ gezelschapsdieren en hun verzorgers mag helpen mbv de TTouch-methode® door ze de verschillende TTouches te leren en hen met grondoefeningen andere manieren van bewegen te laten ervaren. Bedoeling is dat het dier en zijn verzorger in de loop van de tijd leren hoe ze zelf verder kunnen met het geleerde en ik mijzelf in feite overbodig maak.
Daarnaast mag ik ook ééndaagse workshops geven.

Inmiddels heb ik ook de opleiding TTouchforYou afgerond, zodat ik ook mensen kan helpen met deze fantastische methode.


Kosten

Een TTouch-sessie omvat:
– een intake-gesprek (alleen de eerste keer)
– een TTouch-sessie (ca 1 uur)
– verslag van de sessie
Kosten bedragen 60 euro per sessie. Verder reken ik in geval van huisbezoek 0,21 euro per km)

labyrint in gebruik

Een TTouch-workshop omvat:
-dagprogramma van 10-17u
-aan bod komen enkele basisTTouches en grondwerk
-deelnemers ontvangen een handout waarin de TTouches en het grondwerk staan uitgelegd
-nadruk ligt op doen en weinig op theorie.
Er wordt op locatie gewerkt met dieren van deelnemers.
Kosten zijn 90 euro per deelnemer. (Reisafstand ten hoogste 40 km enkele reis)


Naast een TTouch-sessie of -workshop is het nu ook mogelijk om aan kennismakingsmiddagen deel te nemen! Op zo’n middag leer je een aantal TTouches met hun werking, meer over de geschiedenis en achtergrond van de Tellington TTouch Methode® en verder welke hulpmiddelen er bij TTouch zijn.

TTouch omvat zó veel, dat kennismakingsmiddagen altijd een andere invulling kunnen hebben, afhankelijk van de wensen van de deelnemers. Omdat ik Practitioner ben voor paarden, gezelschapsdieren en TTouch for You, kunnen er uitstapjes worden gemaakt naar de verschillende onderdelen.

Elke middag is een op zichzelf staand geheel, maar meerdere middagen samen geven natuurlijk een beter beeld van TTouch en vormen eventueel een mooie tussenstap naar het volgen van de opleiding tot Practitioner voor gezelschapsdieren, paarden of TTouchforYou.

Deelname aan één van middag kost 40 euro, deelname aan twee middagen 70 euro.

Neem contact op om te informeren wanneer de eerstvolgende middagen zijn of om nieuwe dagen af te spreken. Op de site TTouchforYou.nl staan trainingsdagen vermeld.