Wie is ‘Ki-Lin Coaching’?

Aan het eind van mijn studie Biologie werd mij duidelijk dat wetenschap weliswaar heel interessant is, maar dat mijn hart meer lag in het coachen van mensen. Ik besloot docent te worden.
Ruim 10 jaar heb ik met veel plezier op verschillende scholen in Den Haag en Bussum les gegeven in Biologie en Scheikunde. Daarnaast had ik wisselende taken als vertrouwenspersoon, faalangstreductietrainer, examenvreestrainer en mentor.
En toen begon de zorg te roepen… Ik volgde een opleiding tot SPH-er (sociaal pedagogisch hulpverlener) en werk sindsdien met verstandelijk gehandicapte mensen bij een antroposofische instelling. In de zomer van 2017 ben ik bovendien een nieuwe uitdaging aangegaan: mijn eigen bedrijf ‘OpstapmetLily’.

(zie ook http://www.opstapmetlily.nl)

Paardrijden is al jaren mijn passie. In eerste instantie op de klassieke manier (keurig met zadel en bit), maar steeds meer ging mijn interesse uit naar op een andere manier met paarden werken. Zonder dwang en mét communiceren in paardentaal.
Paarden hebben mij veel geleerd en veel gebracht. Ze leerden mij vooral dat het niet uitmaakt of je de ander begrijpt. De intentie hebben om de ander te willen begrijpen is veel belangrijker.
Ze zijn ook de makers van mijn drang om dieren en mensen die elkaar niet begrijpen te willen helpen. En hoewel ik paarden nog steeds fantastisch vind, heb ik mijn werkgebied hierin uitgebreid tot alles wat wil communiceren.

Een aantal paarden wil ik hier apart noemen.
De eerste is Gioconda. Behalve dat haar vacht op de voorkant van een boek staat (‘Een Paard is een Paard, Mark Rashid) en zij de stand-in van Amerigo (paard van Sinterklaas) was, was zij voor mij een magisch paard; een echte eenhoorn in mijn leven. Zij is de eenhoorn bovenaan de pagina’s.

Het tweede paard is Stapper. Zij heeft het stokje als mijn leermeester van Gioconda overgenomen. Zij was mijn eerste eigen paard en ik heb veel mooie momenten met haar mogen meemaken. Dankzij Stapper ben ik TTouch Practitioner geworden. Helaas is zij in 2016 overleden.

Vervolgens mocht ik zorgen voor Zulzia: een echte Fries. Aanvankelijk was zij voor mij ‘het maatje van Stapper’. Later werd zij veel meer dan dat: zij was therapeut en paardencoach tegelijk en heeft daarmee weer een heel nieuwe leerweg voor me geopend. Ook zij is inmiddels overleden.

DSC_4497

En sinds voorjaar 2018 is daar Escondido: een prachtige schimmelruin. Onze begintijd samen was op zijn zachtst gezegd onstuimig, maar inmiddels is het vertrouwen in elkaar gegroeid en kunnen we samen van de bossen van de Utrechtse Heuvelrug genieten.

Lily Peters.